Сапалық мониторинг - М. В. Ломоносов атындағы №38 Қазақстан-Ресей гимназиясы http://38.alschool.kz/ ru Сапалық мониторинг - М. В. Ломоносов атындағы №38 Қазақстан-Ресей гимназиясы DataLife Engine 8 Қараша күні гимназиямыздың ата-аналар комитетінің мүшесі Алехнова Юлия асханамызға кезекшілік жасады! http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2472-8-arasha-kn-gimnazijamyzdy-ata-analar-komitetn-mshes-alehnova-julija-ashanamyza-kezekshlk-zhasady.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2472-8-arasha-kn-gimnazijamyzdy-ata-analar-komitetn-mshes-alehnova-julija-ashanamyza-kezekshlk-zhasady.html   Бүгінгі ас мәзірінде: палау, витаминді салат, табиғи шырын және бидай ұнынан жасалған қара нан.
Алехнова Юлияның кезекшілігі барысында асхананың тазалығын тексерді, оқушылардың тамағының граммына қарады және тамақтың дәмін көрді. Юлияның айтуы бойынша палаудың күріші жақсы піскен,еті жұмсақ және өте дәмді шыққан. Сонымен қатар оқушылар тамақты сүйсіне жеп тауысты , сонымен қатар қосымша порция сұраған оқушыларда болды.
Асхана өз жұмысын жоғары деңгейде жүргізді!

 
   

]]>
  Бүгінгі ас мәзірінде: палау, витаминді салат, табиғи шырын және бидай ұнынан жасалған қара нан.
Алехнова Юлияның кезекшілігі барысында асхананың тазалығын тексерді, оқушылардың тамағының граммына қарады және тамақтың дәмін көрді. Юлияның айтуы бойынша палаудың күріші жақсы піскен,еті жұмсақ және өте дәмді шыққан. Сонымен қатар оқушылар тамақты сүйсіне жеп тауысты , сонымен қатар қосымша порция сұраған оқушыларда болды.
Асхана өз жұмысын жоғары деңгейде жүргізді!

 
   

]]>
admin Wed, 08 Nov 2023 17:34:53 +0600
Сапалық мониторинг http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2470-6-arasha-kn-gimnazijamyzdy-ashanasyna-sapaly-teksers-zhrgzld.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2470-6-arasha-kn-gimnazijamyzdy-ashanasyna-sapaly-teksers-zhrgzld.html  

]]>
 

]]>
admin Mon, 06 Nov 2023 15:14:25 +0600
5 Қазан күні гимназиямыздың асханасына сапалық мониторинг жүргізілді! http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2412-5-azan-kn-gimnazijamyzdy-ashanasyna-sapaly-monitoring-zhrgzld.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2412-5-azan-kn-gimnazijamyzdy-ashanasyna-sapaly-monitoring-zhrgzld.html Тексеру нәтижесі бойынша:
05 қазандағы мектеп асханасында мәзірінде: күркетауық, гарнир: көкөніс бұқтырмасы,кисель, алма, қызанақ пен қияр салаты, қара бидай наны.
1. Жуу раковиналары, сұйық сабын бар екені тексерілді.
2. Асханада эстетикалық жағымды, кең және жайлы. Әр сыныпқа асхана үстелдері бекітілген.
3. Асханаға кіре берісте кезекші мұғалімдер оқушылардың жеке гигиенасын, тәртіпті сақтауын бақылайды.
4 . Мектеп директоры бекіткен мәзір қол жетімді жерде орналасқан.
5. 05 қазанға арналған кешенді мәзір білім басқармасы мен білім және денсаулық сақтау министрлігі бекіткен 4 апталық мәзірге сәйкес келеді.
7.Дайын тағамдарды өндіру Технологиялық карталарға сәйкес жүзеге асырылады, онда дайындалған тағамдар мен аспаздық өнімдердің рецептурасы мен технологиясы көрсетілген.
8. Тексеру кезінде оқушылардың сауығуына ықпал ететін әр түрлі еркін сатылатын мәзір ұсынылды (картоп қосылған пирогтар, ет қосылған самса және т.б.). Білім алушылардың тамақтануы пісіру, бумен пісіру, бұқтыру, пісіру сияқты тағамдарды дайындаудың белгілі бір тәсілдерін қолдануды көздейтін жұмсақ тамақтану қағидаттарына сәйкес келеді. Анемияның алдын алуға көмектесетін темір бар мәзір.
9.Комиссия мүшелері медициналық кітапшаларды және асхана қызметкерлерінің жұмысқа жіберілуін тексерді.
10.Жеткізілетін өнімге сертификаттар тексерілді. Өнімдердің сапа сертификаттары, ветеринариялық анықтамалар бар, шикі және дайын өнімдерді, алынған өнімдерді сақтау шарттарын, оларды сату мерзімдерін бақылау жүзеге асырылады. Тез бұзылатын өнімдерді сатып алу бір аптаға перспективасы бар шағын партиялармен жүргізіледі.
 

]]>
Тексеру нәтижесі бойынша:
05 қазандағы мектеп асханасында мәзірінде: күркетауық, гарнир: көкөніс бұқтырмасы,кисель, алма, қызанақ пен қияр салаты, қара бидай наны.
1. Жуу раковиналары, сұйық сабын бар екені тексерілді.
2. Асханада эстетикалық жағымды, кең және жайлы. Әр сыныпқа асхана үстелдері бекітілген.
3. Асханаға кіре берісте кезекші мұғалімдер оқушылардың жеке гигиенасын, тәртіпті сақтауын бақылайды.
4 . Мектеп директоры бекіткен мәзір қол жетімді жерде орналасқан.
5. 05 қазанға арналған кешенді мәзір білім басқармасы мен білім және денсаулық сақтау министрлігі бекіткен 4 апталық мәзірге сәйкес келеді.
7.Дайын тағамдарды өндіру Технологиялық карталарға сәйкес жүзеге асырылады, онда дайындалған тағамдар мен аспаздық өнімдердің рецептурасы мен технологиясы көрсетілген.
8. Тексеру кезінде оқушылардың сауығуына ықпал ететін әр түрлі еркін сатылатын мәзір ұсынылды (картоп қосылған пирогтар, ет қосылған самса және т.б.). Білім алушылардың тамақтануы пісіру, бумен пісіру, бұқтыру, пісіру сияқты тағамдарды дайындаудың белгілі бір тәсілдерін қолдануды көздейтін жұмсақ тамақтану қағидаттарына сәйкес келеді. Анемияның алдын алуға көмектесетін темір бар мәзір.
9.Комиссия мүшелері медициналық кітапшаларды және асхана қызметкерлерінің жұмысқа жіберілуін тексерді.
10.Жеткізілетін өнімге сертификаттар тексерілді. Өнімдердің сапа сертификаттары, ветеринариялық анықтамалар бар, шикі және дайын өнімдерді, алынған өнімдерді сақтау шарттарын, оларды сату мерзімдерін бақылау жүзеге асырылады. Тез бұзылатын өнімдерді сатып алу бір аптаға перспективасы бар шағын партиялармен жүргізіледі.
 

]]>
admin Thu, 05 Oct 2023 19:45:05 +0600
Мектебіміздің асханасы бүгіннен бастап өз жұмысын бастады. 1 қыркүйекке арналған ас мәзірі! http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2375-mektebmzd-ashanasy-bgnnen-bastap-z-zhmysyn-bastady-1-yrkjekke-arnalan-as-mzr.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2375-mektebmzd-ashanasy-bgnnen-bastap-z-zhmysyn-bastady-1-yrkjekke-arnalan-as-mzr.html  

]]>
 

]]>
admin Fri, 01 Sep 2023 16:36:03 +0600
01.12.2022 ж асханамызға бастауыш бөлімінің ата-анасы кезекшілік жасады http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2119-01122022-zh-ashanamyza-bastauysh-blmn-ata-anasy-kezekshlk-zhasady.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2119-01122022-zh-ashanamyza-bastauysh-blmn-ata-anasy-kezekshlk-zhasady.html 2 «Б» сыныбының ата анасы 1 желтоқсан күні Алеханова Юлия асханаға кезекшілік жүрігізді. Бұл күні ас мәзірінде: судак балығы, тұздыққа күріш ,лимон қосылған шай және қара бидай наны болды.
Юлия ханымның айтуы бойынша балық өте керемет пісірілген, күрішке аздап су қосылса өте дәмді болады деп өз бағасын беріп кетті. Сонымен қатар кезекшілік барысында асхана таза және тамақтар дер кезінде таратылды.
1 -4 сынып балалары бекітілген кесте бойынша уақытылы асханаға келді. Кезекшілік барысында медбике Молдабекова Шалқар және әлеуметтік педагог Дауылбай Нұрила тамақтың нормаға сәйкес салынуын қадағалады.


]]>
2 «Б» сыныбының ата анасы 1 желтоқсан күні Алеханова Юлия асханаға кезекшілік жүрігізді. Бұл күні ас мәзірінде: судак балығы, тұздыққа күріш ,лимон қосылған шай және қара бидай наны болды.
Юлия ханымның айтуы бойынша балық өте керемет пісірілген, күрішке аздап су қосылса өте дәмді болады деп өз бағасын беріп кетті. Сонымен қатар кезекшілік барысында асхана таза және тамақтар дер кезінде таратылды.
1 -4 сынып балалары бекітілген кесте бойынша уақытылы асханаға келді. Кезекшілік барысында медбике Молдабекова Шалқар және әлеуметтік педагог Дауылбай Нұрила тамақтың нормаға сәйкес салынуын қадағалады.


]]>
admin Thu, 01 Dec 2022 15:19:10 +0600
Тамақтың сапасын тексеру мақсатында ата-аналар кезекшілік жүргізді 25.11.22ж http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2111-tamaty-sapasyn-tekseru-masatynda-ata-analar-kezekshlk-zhrgzd-251122zh.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2111-tamaty-sapasyn-tekseru-masatynda-ata-analar-kezekshlk-zhrgzd-251122zh.html    4"Д" сыныбында оқитын оқушының анасы Умитжанова Айжан: бүгінгі ас мәзіріндегі тауық еті тұздығы және пюре өте дәмді, тамақ жып жылы, қызанақ пен қиярдан жасалған салат өте балғын болды, компотта дәмді.

]]>
admin Fri, 25 Nov 2022 14:00:37 +0600
18.11.2022 тегін және ақылы мәзір.///Бесплатное и платное меню на 18.11.2022г. http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2117-18112022-tegn-zhne-ayly-mzr-besplatnoe-i-platnoe-menju-na-18112022g.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2117-18112022-tegn-zhne-ayly-mzr-besplatnoe-i-platnoe-menju-na-18112022g.html



]]>




]]>
admin Fri, 18 Nov 2022 11:00:49 +0600
8 Қараша 2022 жылы 38 гимназия асханасында Брокераждық комиссия мүшелері мониторинг талдауын жасады. http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2087-8-nojabrja-2022-goda-chleny-brokerazhnyj-komissii-proveli-monitoringovyj-analiz-v-stolovuju-38-gimnazij.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2087-8-nojabrja-2022-goda-chleny-brokerazhnyj-komissii-proveli-monitoringovyj-analiz-v-stolovuju-38-gimnazij.html Мониторинг талдауы барысында мектеп асханасындағы ас мәзірінің құрамы, тамақтың мөлшері, сапасы, дәмі және апталық ас мәзіріне сәйкес екендігі тексерілді. Сонымен қатар, азық- түліктер сақталатын цехтың тазалығы мен азық-түліктердің сақталу мерзімі қаралды. Буфеттегі нан өнімдерінің сапасы талапқа сай екендігі және де жалпы асхана жұмысынің санитарлық жағдайы тексерілді!
8 ноября 2022 года члены Брокеражный комиссии провели мониторинговый анализ в столовую 38 гимназий.
В ходе мониторингового анализа проверяли состав меню в школьной столовой, весы продуктов, качество, вкус еды и ее соответствие недельному меню. Кроме того, были проверены чистота столовый, где хранятся продукты, и сроки хранения продуктов. Проверялось качество хлебобулочных изделий в буфете, а также санитарное состояние кухни в целом!






 

]]>
Мониторинг талдауы барысында мектеп асханасындағы ас мәзірінің құрамы, тамақтың мөлшері, сапасы, дәмі және апталық ас мәзіріне сәйкес екендігі тексерілді. Сонымен қатар, азық- түліктер сақталатын цехтың тазалығы мен азық-түліктердің сақталу мерзімі қаралды. Буфеттегі нан өнімдерінің сапасы талапқа сай екендігі және де жалпы асхана жұмысынің санитарлық жағдайы тексерілді!
8 ноября 2022 года члены Брокеражный комиссии провели мониторинговый анализ в столовую 38 гимназий.
В ходе мониторингового анализа проверяли состав меню в школьной столовой, весы продуктов, качество, вкус еды и ее соответствие недельному меню. Кроме того, были проверены чистота столовый, где хранятся продукты, и сроки хранения продуктов. Проверялось качество хлебобулочных изделий в буфете, а также санитарное состояние кухни в целом!






 

]]>
admin Tue, 08 Nov 2022 11:27:59 +0600
Мониторинг бойынша мектеп асхана комиссиясының тексеру актісі . Акт проверки школьной столовой комиссией по мониторингу http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2116-monitoring-bojynsha-mektep-ashana-komissijasyny-tekseru-akts-akt-proverki-shkolnoj-stolovoj-komissiej-po-monitoringu.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2116-monitoring-bojynsha-mektep-ashana-komissijasyny-tekseru-akts-akt-proverki-shkolnoj-stolovoj-komissiej-po-monitoringu.html Мониторинг бойынша мектеп асхана комиссиясының тексеру актісі . Акт проверки школьной столовой комиссией по мониторингу

]]>
Мониторинг бойынша мектеп асхана комиссиясының тексеру актісі . Акт проверки школьной столовой комиссией по мониторингу

]]>
admin Tue, 08 Nov 2022 10:30:10 +0600
Балалардың денсаулығын сақтау және жақсарту мақсатында мектепте ыстық тамақ ұйымдастырылды. http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2048-v-celjah-sohranenija-i-ukreplenija-zdorovja-detej-v-shkole-organizovano-gorjachee-pitanie-osnovnymi-celjami-organizacii-sistemy-pitanija-javljajutsja-obespeche.html http://38.alschool.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/2048-v-celjah-sohranenija-i-ukreplenija-zdorovja-detej-v-shkole-organizovano-gorjachee-pitanie-osnovnymi-celjami-organizacii-sistemy-pitanija-javljajutsja-obespeche.html  





]]>
Балалардың денсаулығын сақтау және жақсарту мақсатында мектепте ыстық тамақ ұйымдастырылды.Тамақтану жүйесін ұйымдастырудың басым мақсаттары:
-оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз ету;
-тамақтанудың санитарлық-гигиеналық қауіпсіздігін қамтамасыз ету.
2022жылдың 1 қыркүйегінен бастап бастауыш сынып оқушылары толықтай ыстық тамақпен қамтамасыз етіліп отыр.



В целях сохранения и укрепления здоровья детей в школе организовано горячее питание Основными целями организации системы питания являются:
- обеспечение учеников горячим питанием;  
- обеспечение санитарно-гигиенической безопасности пищевых продуктов.
С 1 сентября 2022 года учащиеся начальных классов полностью обеспечены горячим питанием.

]]>
admin Fri, 02 Sep 2022 16:01:40 +0600